Otwartych zamówień:
0
Towarów w Koszyku:
0
Kwota zamówień:
0 zł
Branża: Grupa: Kategoria:

Makaron razowy orkiszowy spagetti 500g Bio Alce Nero

Makaron razowy orkiszowy spagetti 500g Bio Alce Nero
Towar obecnie niedostępny.
Sprawdź inne propozycje!
Producent:

ALCE NERO

Kod kreskowy: 8009004120013
Tę ofertę oglądano: 395 razy
Opis: Skład: ekologiczna mąka orkiszowa z pełnego przemiału. Pszenica orkisz (Triticum spelta) jako zboże chlebowe była uprawiana od bardzo dawna; obecnie spotykana jest w uprawach reliktowych. W 2002 roku rozpoczęto realizację projektu dotyczącego przywracania uprawy starych zbóż nad Dolna Wisła oraz stworzenia Muzeum Młynarstwa. W ramach projektu przewiduje się utworzenie dwóch kolekcji starych gatunków zbóż, nakłonienie przynajmniej dziesięciu rolników do uprawy, stworzenie lokalnego rynku zbytu produktów powstałych z ziarna starych gatunków zbóż.  

Orkisz wzmacnia ciało, zapewnia dobra krew i pogodne usposobienie. Pomaga przy zmęczeniu, spadku wydolności, problemach z sercem i układem krążenia, przy angina pectoris, alergiach, utrudnionej przemianie związków wapnia, przy wzmożonej podatności na infekcje, chorobach wątroby i nerek, by wymienić tylko niektóre. Działa "rozgrzewająco", wspomaga, więc krążenie, jest "tłusty", więc przyczynia się do poprawy funkcjonowania systemu nerwowego, dzięki zawartości podstawowych aminokwasów jest "wysokowartościowy, powoduje prawidłowe trawienie i lepsza budowę tkanki mięśniowej, "zapewnia dobra krew" i jest naturalnym środkiem znakomicie poprawiającym nastrój oddziałującym na psychikę.  

Ziarno orkiszu zawiera duże ilości białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków. Orkisz ma łagodny, przyjemny smak i jest łatwostrawny. Spożywany trzy razy dziennie w połączeniu z określonym sposobem odżywiania zwiększa odporność i usuwa toksyny. Obniża poziom cholesterolu, zapobiega kamicy żółciowej, zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę. Systematycznie stosowana dieta orkiszowa regeneruje cały organizm, przywracając zdrowie. Stanowi znakomite pożywienie dla pacjentów poddawanych intensywnej opiece medycznej, wcześniaków i chorowitych niemowląt. Wzmacnia narządy zmysłów, a także spowalnia procesy starzenia się. Orkisz, jako pokarm dodający sił, cenili sobie słynący z waleczności Germanie zamieszkujący w dawnych czasach Europę. Spożywa się go w postaci ziarna, kaszy, maki, pieczywa, makaronu, płatków, otrąb, kawy, syropu. Można przyrządzać kluski, naleśniki, pizze, masło, pasty, zasmażki, sosy, sałatki, słodycze, mleko, zupy lecznicze.


Media społecznościowe:
Google +1

Dodaj nas do