Otwartych zamówień:
0
Towarów w Koszyku:
0
Kwota zamówień:
0 zł

Japońskie natto naturalne-sfermentowana soja

Japońskie natto naturalne-sfermentowana soja
Towar obecnie niedostępny.
Sprawdź inne propozycje!
Producent:

Brak danych

Kod kreskowy: 4907123001111
Tę ofertę oglądano: 518 razy
Opis: Japońskie Natto 
SFERMENTOWANA SOJA
Soja pochodzi z japońskiej wyspy Hokkaido i jest niemodyfikowana genetycznie(w Japonii występuje całkowity zakaz modyfikacji).
Produkt cieszy się zainteresowaniem zarówno klientów detalicznych, jak i właścicieli sklepów, ze względu na swoje właściwości zdrowotne:
- enzym nattokinaza występujący tylko w natto oczyszcza krew - klucz do naszego zdrowia. Enzym ten jest bezpieczniejszym i silniejszym środkiem niż aspiryna(rozpuszcza skrzepy), oczyszczając krew zmniejszamy poziom cholesterolu, w wyniku, czego obniżamy  zbyt wysokie ciśnienie krwi oraz poziom cukru we krwi nie dopuszczając do poważnych związanych z tym chorób;
-natto wspaniale oczyszcza jelita z nagromadzonych w nich złogów; pierwsze efekty widać po dwóch trzech dniach(częstsze wypróżnianie się, większa objętość stolca itp.)  Późniejszym efektem działania natto jest poprawa cery, włosów, lepsze samopoczucie, spadek wagi ciała itp.

Produkt polecany jest także PRZY ZAPARCIACH, z którymi ma problemy większość Polaków. Popularnością wśród klientek cieszy się też z powodu łagodzenia skutków menopauzy.
Spożycie natto nie powoduje żadnych efektów ubocznych. Długi proces fermentacji hamuje działanie kwasów organicznych, które występują w niesfermentowanych produktach sojowych.
Jedna dzienna porcja sugerowana przez producenta to dwie czubate małe łyżeczki(od 60-90 kulek).Można spożywać je bezpośrednio jako chrupki bądź dodawać do jogurtu, maślanki, sałatek.
Podczas spożywania natto należy przyjmować wystarczającą ilość płynów (kobiety- ponad dwa litry dziennie, mężczyźni ponad trzy). Natto jest to produkt otrzymywany z soi, którą w tradycyjny sposób poddaje się procesowi fermentacji (do gotowanych ziaren soi dodaje się pożyteczne bakterie Bacillus Natto). Soja poddana procesowi fermentacji powstrzymuje skutki działania kwasu roślinnego, który jest obecny w niesfermentowanych produktach sojowych oraz poprawia przyswajalność fitoestrogenow. Wytwarza również probiotyki - tzw. "dobre" bakterie, od których zależne jest prawidłowe funkcjonowanie całego naszego organizmu i które ułatwiają trawienie i przyswajanie składników odżywczych. Japończycy jedzą Natto od co najmniej 1000 lat. W ostatnich latach konsumpcja Natto jeszcze bardziej wzrosła z powodu opinii, według której jest to pożywienie wręcz niezbędne dla utrzymania zdrowia.Proces fermentacji za pomocą bakterii Bacillus Natto powoduje bezkonkurencyjność tego produktu wśród innych produktów sojowych oraz pierwsze miejsce na liście produktów poddanych fermentacji pod względem właściwości zdrowotnych.
Zaletą naszego produktu jest estetyczny wygląd, różniący się znacznie od natto w tradycyjnej postaci, a także dłuższy okres przydatności do spożycia.   Uwaga!!!!
Cena dotyczy 10 porcji , zdjęcie jest  tylko poglądowe


Media społecznościowe:
Google +1

Dodaj nas do