Otwartych zamówień:
0
Towarów w Koszyku:
0
Kwota zamówień:
0 zł
Branża: Grupa: Kategoria:

Chleb Adama niskowęglowodanowy wysokobiałkowy 360g Lapiniak

16.00 zł
Cena brutto za sztukę.
Dostępność: tak
Towar: Nowy
szt
Lokalizacja Sklepu: Bielsko-Biała
Oferta Sklepu: Centro-Activo
Producent:

LAPINIAK

Kod kreskowy: 4260143460017
Waga: 360.00 g
Tę ofertę oglądano: 2060 razy
Opis: Chleb Adama to gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki migdałowej.
Jest produktem naturalnym,bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów.
Wartość odżywcza 100 g 35 g - 1 kromka
Wartość kaloryczna 1086 kJ / 259 kcal 380 kJ / 90,6 kcal Białko 33 g 11,55 g Węglowodany (W) w tym Cukier 1,9 g 0,6 g 0,66 g 0,21 g Tłuszcz roślinny 13,3 g 4,65 g WW*0,19 WW 0,07 WW
W 100 g Chleba Adama jest tylko 1,9 g węglowodanów.
W 100 g białego chleba mamy do 70 g węglowodanów, w chrupkim (np. typu Wasa) do 59 g, a w ciemnym do 36 g.
W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 270 g chleba dziennie czyli ok. 100 kg rocznie, co przekłada się na następujące ilości spożywanych węglowodanów:
100 g Dziennie Rocznie
chleb biały 70 g 189 g 69 kg
chleb chrupki 59 g 159 g 58 kg
chleb ciemny 36 g 97,2 g 35,5 kg
Chleb Adama 1,9 g 5,13 g 1,87 kg
33,5 kg mniej niż w ciemnym !
Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Jest coraz poważniejszym problemem współczesnej medycyny wywoływanym skutkami rozwoju cywilizacyjnego. W coraz większym stopniu dotyka również najmłodszych.
Chleb Adama zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie.
W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą, daje możliwość odciążenia organizmu
z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety.
Chleb Adama jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom „złego” cholesterolu LDL. Badania American Heart Association wykazały, że po włączeniu do codziennej diety migdałów (ok. 30 g) średni poziomu cholesterolu LDL spada o 4,4 % już po miesiącu.
Chleb Adama wpływa idealnie na układ trawienny i cały organizm. Przyczynia się do wzrostu poziomu dobrego cholesterolu HDL i spadku trójglicerydów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie wzmacnia naczynia włosowate i zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację. Działa antystresowo. Poprawia stan skóry, włosów i paznokci. Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość włączenia własnych składników (orzechów, słonecznika, oliwek, kminku etc.) pozwalają wypiekać chleb o różnych smakach, dopasowanych do indywidualnych gustów, upodobań i fantazji kulinarnych.

Skład mieszanki: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, ziarna lnu, słonecznika, sól, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże

Opakowanie (360 g) wystarcza na 1 bochenek chleba (ok. 600 g) lub 12 bułek.
Przygotowanie ciasta zajmuje tylko 3 minuty!
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Zachowuje świeżość i walory smakowe do ok. 1 tygodnia.
Chleb Adama zajął pierwsze miejsce w kategorii produkty spożywcze na "DIABETICA EXPO",
XIII Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym
i VII Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości
we wrześniu 2009 roku w Toruniu.


Media społecznościowe:
Google +1

Dodaj nas do